Tramín červený, výběr z bobulí 2013
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Tramín červený, výběr z bobulí 2013
Velmi bohatá, široká a medově mazlivá. V krásné symbióze tu vedle sebe nacházíme bělokvěté růže, sušené bylinky, jasmín, med, pomerančovou marmeládu i elegantní koření.
V první části se snoubí pečená hruška v medu s růžovým sorbetem, v druhé se pak víno lehce vysušuje k citrusové kůře. Dochuť je velmi dlouhá, lehce osvěžená grepovou šťávou
stará kozí Gouda
Doporučujeme k cheese cake s karamelizovanými pomeranči.
2014 - 2016
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Kozí horky |
Alkohol | 12,5 %obj. |
Typ | sladké |
Podáváme při teplotě | 6 - 10ºC |
Objem | 0,375l |
Zbytkový cukr | 46,5 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 4,3 g/l |
Extrakt | 28,9 g/l |
Ocenění Stříbrná medaile Valtické vinné trhy, Zlatá medaile Weinparade Poysdorf |
Mlsáte rádi? Ideální víno pro vás. Sladká tečka na konci menu či jen sklenka pro lepší náladu.
Barva je výrazná, sytě zlatá se zelenými odlesky. Vůně je velmi bohatá, široká a medově mazlivá. V krásné symbióze tu vedle sebe nacházíme bělokvěté růže, sušené bylinky, jasmín, med, pomerančovou marmeládu i elegantní koření. Chuť je bohatě sladká a široká. V první části se snoubí pečená hruška v medu s růžovým sorbetem, v druhé se pak víno lehce vysušuje směrem k pomerančové a grepové sušené kůře. Dochuť je velmi dlouhá, lehce osvěžená grepovou šťávou. Doporučujeme k cheese cake s karamelizovanými pomeranči.
Konzumujte v letech 2014 – 2016.