Svařené víno
Vinařství Vajbar Svařené víno
Nejlepší přítel na zimu - svařené víno.
Základem svařeného vína je pochopitelně kvalitní a čisté víno. Nemusí to být zrovna výběr z hroznů – ideálním řešením jsou naše moravská zemská vína v Bag in Box.
Nevíte, jak uvařit správný svařák? Zkuste postupovat takto:
Do cca 2 dcl vody vložte 150 g cukru, 2 celé skořice, 8 hřebíčků, 2 řezy citronové kůry, 1 hvězdičku badyánu a pod pokličkou uveďte k varu. Poté stáhněte výkon, nechte pomalu provářet 8 minut. Přidejte litr červeného vína a jen přiveďte pod var (80°C). Víno se už nesmí vařit, aby nepřišlo o to nejdůležitější - alkohol!
Ozdobte plátkem pomeranče a podávejte.