Ryzlink rýnský - zrálo v sudu, pozdní sběr 2016
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Ryzlink rýnský - zrálo v sudu, pozdní sběr 2016
Pevná, otevřená a výrazná. Na začátku přichází citrusy, za nimi výrazné tóny lipového medu a květu. V samém závěru počínající tóny olejnatosti.
Snoubí citrusy s jitrocelem a akátový med se sušenými meruňkami. Vše přechází do mohutného velmi dlouhého suchého závěru se šťavnatou kyselinou a jemným tříslem.
Zralý ovčí.
Krůtí steak v krémové omáčce se zeleninovým bulgurem.
2017-2019
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Trkmansko |
Alkohol | 12 |
Typ | suché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 3,1 |
Titrovatelné kyseliny | 6,3 |
První edice vín z Vinařství Vajbar, která kombinuje zrání bílých vín v akátových moravských sudech a francouzských dubových barrique sudech. Vína jsou nalahvována pod kvalitním korkem.
Barva je svítivá, zlato-žlutá. Vůně je pevná, otevřená a výrazná. Na začátku přichází citrusy, za nimi výrazné tóny lipového medu a květu. V samém závěru počínající tóny olejnatosti. Chuť je oblá a bohatá, nazrálá s velmi komplikovanými tóny – snoubí se tu citrusy s jitrocelem a akátový med se sušenými meruňkami. Vše přechází do mohutného velmi dlouhého suchého závěru se šťavnatou kyselinou a jemným tříslem.
Podávejte ke krůtímu steaku v krémové omáčce se zeleninovým bulgurem.
Konzumujte v letech 2017 – 2019.