Neuburské, pozdní sběr 2013
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Neuburské, pozdní sběr 2013
Hluboká, mazlivě nasládlá. Snoubí se v ní meruňková i rybízová marmeláda s opečeným toastem s farmářským máslem a jemným tónem koření.
Oblá až kulatá. Zprvu výrazně nasládlá v pikantním tónu citrusových marmelád. Pokračuje pomerančovou kůrou. Dlouhý a pikantní závěr se svěží kyselinou.
Starší gouda.
Ke špikovaným kuřecím farmářským prsům na celeru se zeleninovým kuskusem na víně.
2014 – 2016
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Přítluky |
Trať | U studánky |
Alkohol | 12% |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 12,9 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 5,5 g/l |
Extrakt | 19,4 g/l |
Ocenění Bronzová medaile Festwine, Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf |
Excelentní víno z odrůdy, kterou již dnes často na vinicích nenajdete. Plný buket, strukturovaná chuť, dlouhá dochuť. Ozdoba každého nedělního oběda.
Barva je poutavá, šperkově zlatá, jiskřivá. Vůně je hluboká, mazlivě nasládlá. Snoubí se v ní meruňková i rybízová marmeláda s opečeným toastem s farmářským máslem a jemným tónem koření. Chuť je oblá až kulatá. Zprvu výrazně nasládlá v pikantním tónu citrusových marmelád. Pokračuje pomerančovou kůrou i kandovanými citrusy. Chuť má velmi masívní začátek, poté se zúží do velmi dlouhého a pikantního závěru se svěží kyselinou a kořením. Doporučujeme ke špikovaným kuřecím farmářským prsům na celeru se zeleninovým kuskusem na víně. Nebo můžete vyzkoušet náš originální hráškový krém.
Konzumujte v letech 2014 – 2016.