Muškát moravský, 2016
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Muškát moravský, 2016
Přívlastek | kabinetní víno |
---|---|
Barva | Světle zlatá se žlutými odlesky. |
Vůně | Čerstvě utržené hrozny i hroznová marmeláda. Působivé jsou i kvetoucí záhony jarních květin v kombinaci se sušenými meruňkami. |
Chuť | Krásně snoubí zralé letní ovoce a meruňkovou marmeládu se svěžestí meruňkové a rybízové kyseliny. |
Doporuřený sýr | Mladý ovčí. |
Doporučený pokrm | Speciality thajské kuchyně. |
Doporučená konzumace | 2017 – 2018 |
Vinařská oblast | Morava |
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Trkmansko |
Alkohol | 12 |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75l |
Ocenění | Stříbrná medaile AWC Vienna 2017, Vítěz kategorie Vinum Juvenale 2016, Zlatá medaile Vinařské Litoměřice 2017 |
Zbytkový cukr | 9 |
Titrovatelné kyseliny | 6,8 |
Extrakt | 21,9 |
Lehké, ale velmi aromatické a výrazné víno. Svěží polosuchá chuť z něj udělá hvězdu každého přátelského posezení.
Barva je světle zlatá se žlutými odlesky. Vůně je expresivní, velmi široká, s čerstvě utrženými hrozny i hroznovou marmeládou. Působivé jsou i kvetoucí záhony jarních květin v kombinaci se sušenými meruňkami. Chuť je hladká, svěží a šťavnatá. Krásně snoubí zralé letní ovoce a meruňkovou marmeládu se svěžestí meruňkové a rybízové kyseliny.
Podávejte k poctivě uvařeným specialitám thajské kuchyně.
Doporučujeme k poctivě uvařeným specialitám thajské kuchyně. Nebo můžete vyzkoušet náš originální recept - salát Lucie.
Konzumujte v letech 2017 – 2018.