Muškát moravský, kabinetní víno 2014
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Muškát moravský, kabinetní víno 2014
Velmi plná a bohatá. Kombinuje tóny muškátového oříšku, bezinky, angreštu s pomerančovou marmeládou.
Svěží, plná a bohatá. Střídají se tu vjemy pomela, grepu, citronu i červeného pomeranče s limetovou kůrou.
Kozí v popelu.
Speciality thajské kuchyně.
2015 – 2016
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Trkmansko |
Alkohol | 10%obj. |
Typ | suché |
Podáváme při teplotě | 8-12° C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 4,8 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 5,6 g/l |
Extrakt | 21,5 g/l |
Ocenění Bronzová medaile Meditrina |
Původní moravská aromatická odrůda vždy potěší dámy a nejen je! Příjemně harmonické víno s velmi bohatým buketem a navíc suché. Bude skvělým partnerem u grilu i odpoledního posezení na zahradě.
Barva je světle zlatá s jemným zeleným nádechem. Vůně je velmi plná a bohatá. Kombinuje tóny muškátů i muškátového oříšku, bezinky, angreštu s pomerančovou marmeládou. Chuť je proti masivní vůni útlá, svěží, plná a bohatá. Střídají se tu vjemy pomela, grepu, citronu i červeného pomeranče, aby skončily ve středně dlouhém suchém závěru s limetovou šťávou a kůrou.
Podávejte k poctivě uvařeným specialitám thajské kuchyně.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.