Muškát moravský, kabinetní víno 2013

Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Muškát moravský, kabinetní víno 2013

Oceněné víno

Zlatavá s jemným zeleným nádechem.

Postupně přichází, víno potřebuje lehce provzdušnit. Odmění se čistou vůní muškátů i muškátového oříšku, jemně snoubenou s pomerančovou marmeládou.

Lehká jako vánek. Ve svižném rytmu se tu střídají vjemy pomela, citronu i červeného pomeranče, s limetovou šťávou a kůrou.

Mladý ovčí.

Ke grilovanému lilku se zapečeným balkánským sýrem sýrem a opečenými dýňovými semínky, zakápnutému dýňovým olejem.

2014 – 2015

Vinařská oblast Morava
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Vinařská obec Vrbice
Trať Skale
Alkohol 11,5%
Typ suché
Podáváme při teplotě 10-12°C
Objem 0,75l
Zbytkový cukr 7 g/l
Titrovatelné kyseliny 6,3 g/l
Extrakt 22,7 g/l
Ocenění
Zlatá medaile Vinum Juvenale 2013

Velmi lehké a útlé víno s čistou vůní. Svěží a suchá chuť ho předurčuje k celovečernímu popíjení s přáteli.

Barva je zlatavá s jemným zeleným nádechem. Vůně postupně přichází, víno potřebuje lehce provzdušnit. Odmění se čistou vůní muškátů i muškátového oříšku, jemně snoubenou s pomerančovou marmeládou. Chuť je lehká jako vánek. Ve svižném rytmu se tu střídají vjemy pomela, citronu i červeného pomeranče, aby skončily ve středně dlouhém suchém závěru s limetovou šťávou a kůrou. 

Doporučujeme ke grilovanému lilku se zapečeným balkánským sýrem a opečenými dýňovými semínky, zakápnutému dýňovým olejem. Nebo můžete vyzkoušet náš originální recept - salát Lucie.

Konzumujte v letech 2014 – 2015.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Copyright © 2013 Vinařství Vajbar

Tvorba WWW stránek GRAWEB