Muškát moravský, kabinetní víno 2013
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Muškát moravský, kabinetní víno 2013
Postupně přichází, víno potřebuje lehce provzdušnit. Odmění se čistou vůní muškátů i muškátového oříšku, jemně snoubenou s pomerančovou marmeládou.
Lehká jako vánek. Ve svižném rytmu se tu střídají vjemy pomela, citronu i červeného pomeranče, s limetovou šťávou a kůrou.
Mladý ovčí.
Ke grilovanému lilku se zapečeným balkánským sýrem sýrem a opečenými dýňovými semínky, zakápnutému dýňovým olejem.
2014 – 2015
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Vrbice |
Trať | Skale |
Alkohol | 11,5% |
Typ | suché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 7 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 6,3 g/l |
Extrakt | 22,7 g/l |
Ocenění Zlatá medaile Vinum Juvenale 2013 |
Velmi lehké a útlé víno s čistou vůní. Svěží a suchá chuť ho předurčuje k celovečernímu popíjení s přáteli.
Barva je zlatavá s jemným zeleným nádechem. Vůně postupně přichází, víno potřebuje lehce provzdušnit. Odmění se čistou vůní muškátů i muškátového oříšku, jemně snoubenou s pomerančovou marmeládou. Chuť je lehká jako vánek. Ve svižném rytmu se tu střídají vjemy pomela, citronu i červeného pomeranče, aby skončily ve středně dlouhém suchém závěru s limetovou šťávou a kůrou.
Doporučujeme ke grilovanému lilku se zapečeným balkánským sýrem a opečenými dýňovými semínky, zakápnutému dýňovým olejem. Nebo můžete vyzkoušet náš originální recept - salát Lucie.
Konzumujte v letech 2014 – 2015.