Muškát moravský, pozdní sběr 2013
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Muškát moravský, pozdní sběr 2013
Velmi bohatá a barvitá. V první vlně cítíme čerstvě utržené bobulky hroznů, ve druhé vlně přichází meruňková domácí marmeláda a v třetí najdeme plný košík zralých citrusů.
Oblá, jemná a bohatá. Od samého začátku se prolínají jemně nasládlé tóny hroznové marmelády s výraznou kořenitostí a živou, křupavou kyselinou.
Kozí v popelu.
Ke kuřecímu špízu se slaninou, cuketou a sušenými nakládanými tomaty.
2014 – 2015
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Trkmansko |
Alkohol | 11,5% |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 8-12° C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 8 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 5,7 g/l |
Extrakt | 21,5 g/l |
Ocenění Stříbrná medaile Vinařské Litoměřice, Bronzová medaile Valtické vinné trhy, Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf |
Původní moravská aromatická odrůda vždy potěší dámy a nejen je! Jemně nasládlé, příjemně harmonické víno bude skvělým partnerem u grilu i odpoledního posezení na zahradě.
Barva je sytě žlutá se zlatými odlesky. Vůně je velmi bohatá a barvitá. V první vlně cítíme čerstvě utržené bobulky hroznů, ve druhé vlně přichází meruňková domácí marmeláda a v třetí najdeme plný košík zralých citrusů. Chuť je oblá, jemná a bohatá. Od samého začátku se prolínají jemně nasládlé tóny hroznové marmelády s výraznou kořenitostí a teplým podtónem alkoholu. Navíc vše tvrdí velmi živá až křupavá kyselina, v dochuti zaujme grep.
Doporučujeme ke kuřecímu špízu se slaninou, cuketou a sušenými nakládanými tomaty.
Konzumujte v letech 2014 – 2015.