Leden
Vinařství Vajbar Leden
Vítejte v elektronické části kalendáře roku 2016. Na stránce se budou postupně objevovat tipy a vinná doporučení pro tento měsíc. Nebojte se přijít opakovaně!
Vaše motta:
Lednové bobule Vajbar už sbírá, ledové vínečko to bude síla.
...sesbíráno? *_*
U krbu jedině ledové
Pinot noir to je síla, roztála by každá víla
Nejen na horách potěší dobré svařené víno. Uvařte si je z našich kvalitních moravských zemských vín, která balíme do originálních Wine in Box – 4 láhve za skvělou cenu
Pro přípravu teplých nápojů doporučujeme tato vína Wine in Box:
Svařené víno červené
Základem svařeného vína je pochopitelně kvalitní a čisté víno. Nicméně i to můžete zkazit španým technologickým postupem. Doporučujeme postupovat takto:
Do cca 2 dcl vody vložte 150 g cukru, 2 celé skořice, 8 hřebíčků, 2 řezy citronové kůry, 1 hvězdičku badyánu a pod pokličkou uveďte k varu. Poté stáhněte výkon, nechte pomalu provářet 8 minut. Přidejte litr červeného vína a jen přiveďte pod var. Víno se už nesmí vařit!
Ozdobte plátkem pomeranče a podávejte.
Svařené víno bílé
Ano, čtete dobře, i bílé víno je vhodné na svaření. Kudy na to?
Do cca 2 dcl vody vložte 150 g cukru, 1 lusk vanilky, 8 hřebíčků, půl pomeranče na plátky, 1 hvězdičku badyánu, hrst hrozinek a pod pokličkou uveďte k varu. Poté stáhněte výkon, nechte pomalu provářet 8 minut. Přidejte litr bílého vína a jen přiveďte pod var. Víno se už nesmí vařit!
Ozdobte řezem pomeranče a podávejte.
Vajbarův punč
Punče jsou skvělé, pokud se umí uvařit a pochopitelně se do nich přidají ty správné suroviny.
Do cca 2 dcl vody vložte 150 g cukru, 1 lusk vanilky, 8 hřebíčků, půl pomeranče na plátky, 1 hvězdičku badyánu a pod pokličkou uveďte k varu. Poté stáhněte výkon, nechte pomalu provářet 8 minut. Přidejte 1 láhev hroznového moštu a přiveďte k varu. Poté vlijte litr bílého aromatického vína a jen přiveďte pod var. Víno se už nesmí vařit!
Ozdobte sušeným ovocem a podávejte.