Tramín červený, moravské zemské víno 2016
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Tramín červený, moravské zemské víno 2016
Čajová růže, biskvity s pomerančovou marmeládou, kandovaná citrusová kůra a květový med
Směs letního a podzimního ovoce – máslové hrušky, panenská jablíčka – koření i marmeláda, svěží závěr
Dvouplísňový
Doporučujeme ke krůtí roládě s omáčkou z modrého sýra a kapary
2017-2018
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Alkohol | 12 |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10 - 14° C |
Zbytkový cukr | 10,5 |
Titrovatelné kyseliny | 5,8 |
Na základě poptávek z gastronomie přicházíme s řadou moravských zemských vín určených výhradně pro hotely a restaurace. Čistá a přírodní vína jsou vyrobena výhradně z hroznů z Rakvic, Zaječí, Velkých Pavlovic a blízkého okolí. Určitě budou ozdobou každého stolu.
Barva je sytě zlatá s třpytivými odlesky. Vůně je bohatá a plná, s tóny čajové růže, biskvitů s pomerančovou marmeládou, kandovanou citrusovou kůrou a špetkou květového medu. Na pozadí se objevují limety s bílým i černým pepřem. Chuť je plná a kořenitá. Nacházíme směs letního a podzimního ovoce – máslové hrušky, panenská jablíčka – koření i marmelády. Závěr je středně dlouhý a svěží.
Doporučujeme ke krůtí roládě s omáčkou z modrého sýra a kapary.
Konzumujte v letech 2017 – 2018.