Cabernet Moravia rosé, moravské zemské víno 2016
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, moravské zemské víno 2016
Velmi bohatá a expresivní, vedle letního ovoce tu najdeme i kandované citrusy a v závěru jahodovou i lineckou marmeládu
Svěží až křupavá rybízovo-citrusová kyselina, která víno krásně vysušuje k delšímu závěru
Parený
Podávejte k vepřové pečeni či grilované zelenině.
2017-2018
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Alkohol | 10,5 |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10 - 14° C |
Zbytkový cukr | 9,1 |
Titrovatelné kyseliny | 5,2 |
Na základě poptávek z gastronomie přicházíme s řadou moravských zemských vín určených výhradně pro hotely a restaurace. Čistá a přírodní vína jsou vyrobena výhradně z hroznů z Rakvic, Zaječí, Velkých Pavlovic a blízkého okolí. Určitě budou ozdobou každého stolu.
Barva vína je růžová s odlesky fialové. Vůně je velmi bohatá a expresivní, vedle letního ovoce tu najdeme i kandované citrusy a v závěru jahodovou i lineckou marmeládu. Chuť je svěží a velmi příjemná. K ovoci z vůně se přidává velmi svěží až křupavá rybízovo-citrusová kyselina, která víno krásně vysušuje k delšímu závěru.
Podávejte k vepřové pečeni či grilované zelenině.
Konzumujte v letech 2017 – 2018.