Freezzante, nealkoholický nápoj z odalkoholizovaného vína sycený přírodním CO2
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Freezzante, nealkoholický nápoj z odalkoholizovaného vína sycený přírodním CO2
Výrazná, svěží s dominujícími citrony, mandarinkami a kandovanou citrusovou kůrou.
Bohatě naperlená chuť přináší košík letního ovoce, pomerančovou marmeládu a končí u zralého medového melounu.
Žervé s bylinkami
Jako welcome nebo ke kanapkám
Alkohol | 0 |
---|---|
Typ | svěží |
Podáváme při teplotě | 8 ºC |
Objem | 0,75 l |
Pro chvíle, kdy třeba kvůli volantu, nemoci či přesvědčení nemůžete konzumovat alkohol, je tu naše nealkoholické frizzante - nealkoholický nápoj z odalkoholizovaného vína sycený přírodním CO2 (tedy tím, které vzniká při primárním kvašení hroznů).
Barva je zlatá s veselými žlutými odlesky. Vůně je výrazná, svěží s dominujícími citrony, mandarinkami a kandovanou citrusovou kůrou. Bohatě naperlená chuť přináší košík letního ovoce, pomerančovou marmeládu a končí u zralého medového melounu.
Frizzante nově vyrábíme revoluční technologií, kdy během prvotního kvašení rmutu jímáme přírodní CO2 do speciálních tlakových láhví. Toto CO2 následně používáme k sycení frizzante. Výsledné frizzante je jemnější a aromatičtější, než při sycením technickým CO2. Je zajímavé, kolik vinného aroma zůstává navázáno na plyn. Dokonale tak využíváme "zbytkový" produkt, který v jiných vinařstvích odchází do ovzduší.