Chardonnay, pozdní sběr 2014
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Chardonnay, pozdní sběr 2014
Velmi široká a mohutná, od bílého rybízu a špendlíků, přes srstnatý angrešt až po listy rybízu a ostružin.adbou tónů – od bílého rybízu a špendlíků, přes listy rybízu, ostružin, až po kvetoucí ovocné stromy.
Plná a olejnatá. Poskládaná z broskví, meruněk a červeného grepu. Navíc sušené bylinky a svěží citrusy.
Ementál
Grilované jehněčí kotletky.
2015 – 2016
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Krefty |
Alkohol | 11,5%obj. |
Typ | suché |
Podáváme při teplotě | 10 - 14° C |
Zbytkový cukr | 5,5 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 6,8 g/l |
Extrakt | 26,8 g/l |
Opravdové, plné, ale příjemně lehké a svěží Chardonnay - ideální partner k večeři.
Barva je sytě žluto-zlatá. Vůně je velmi široká a mohutná. Pohybuje se od bílého rybízu a špendlíků, přes srstnatý angrešt až po listy rybízu a ostružin. Chuť je plná a olejnatá. Poskládaná z broskví, meruněk a červeného grepu. Ve středně dlouhém závěru sušené bylinky a svěží citrusy.
Doporučujeme k dorůžova grilovaným jehněčím kotletkám s jemnou vinnou redukcí a kapary.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.