Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2014
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2014
Velmi výrazná a pikantní, rybízové i ostružinové listy, pak přichází černý rybíz, brusinky i ostružiny.
Neuvěřitelně nasládlá zralým a marmeládovým ovocem. Středně dlouhá dochuť ovocných bonbónů.
Krémový dvouplísňový.
Mořský vlk v krustě z mořské soli.
2015 – 2016
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Vrbice |
Trať | Úlehle |
Alkohol | 10%obj. |
Typ | polosladké |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 19,6 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 7,4 g/l |
Extrakt | 29,5 g/l |
Ocenění Zlatý pohár Víno&Delikatesy, Bronzová medaile JAROVÍN ROSÉ |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery. Nejoblíbenější rosé vinařství!
Barva je sytě malinová s podtóny malinové limonády. Vůně je velmi výrazná a pikantní, s projevem rybízových a ostružinových listů. V druhé vlně přichází ovoce – černý rybíz, jeřáb, brusinky i ostružiny. Chuť je neuvěřitelně nasládlá zralým a marmeládovým ovocem. Nacházíme zralý červený angrešt, zralé blumy i červená panenská jablíčka. Středně dlouhá dochuť připomíná ovocné anglické bonbóny.
Podávejte k mořskému vlkovi v krustě z mořské soli.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.