Cabernet Moravia rosé, kabinetní 2013
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, kabinetní 2013
Expresivní a výrazná, velmi viskózní, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí vše dekoruje hustá domácí smetana.
Plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé až přezrálé lesní jahody, maliny i ostružiny se lžičkou řeckého jogurtu. Dlouhá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Krémový dvouplísňový.
Ideální k tataru z tuňáka.
2014 – 2015
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Vrbice |
Trať | Úlehle |
Alkohol | 11%obj. |
Typ | polosladké |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 17,6 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 6,3 g/l |
Extrakt | 23,3 g/l |
Ocenění Zlatá medaile Vinařské Litoměřice, Stříbrná medaile Jarovín Rosé, Stříbrná medaile GP VINEX, Bronzový pohár Víno&Delikatesy, Vítěz kategorie Vinum Juvenale |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Nejinak je tomu u tohoto vína, které získalo medaili hned na první soutěži v roce. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery.
Barva je sytě malinová. Vůně je expresivní a výrazná, velmi viskózní, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí vše dekoruje hustá domácí smetana. Chuť je plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé až přezrálé lesní jahody, maliny i ostružiny se lžičkou řeckého jogurtu. Dlouhá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Doporučuji k tataru z tuňáka nebo jemně kořeněnému tataru z mladého býčka. Vyzkoušet si můžete i náš originální recept - jehněčí kýtu se špenátovým kuskusem.
Konzumujte v letech 2014 – 2015.