Cabernet Moravia rosé, kabinetní 2013

Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, kabinetní 2013

Oceněné víno

Sytě malinová.

Expresivní a výrazná, velmi viskózní, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí vše dekoruje hustá domácí smetana.

Plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé až přezrálé lesní jahody, maliny i ostružiny se lžičkou řeckého jogurtu. Dlouhá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.

Krémový dvouplísňový.

Ideální k tataru z tuňáka.

2014 – 2015

Vinařská oblast Morava
Vinařská podoblast Velkopavlovická
Vinařská obec Vrbice
Trať Úlehle
Alkohol 11%obj.
Typ polosladké
Podáváme při teplotě 10-12°C
Objem 0,75 l
Zbytkový cukr 17,6 g/l
Titrovatelné kyseliny 6,3 g/l
Extrakt 23,3 g/l
Ocenění
Zlatá medaile Vinařské Litoměřice, Stříbrná medaile Jarovín Rosé, Stříbrná medaile GP VINEX, Bronzový pohár Víno&Delikatesy, Vítěz kategorie Vinum Juvenale

Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Nejinak je tomu u tohoto vína, které získalo medaili hned na první soutěži v roce. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery.

Barva je sytě malinová. Vůně je expresivní a výrazná, velmi viskózní, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí vše dekoruje hustá domácí smetana. Chuť je plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé až přezrálé lesní jahody, maliny i ostružiny se lžičkou řeckého jogurtu. Dlouhá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.

Doporučuji k tataru z tuňáka nebo jemně kořeněnému tataru z mladého býčka. Vyzkoušet si můžete i náš originální recept - jehněčí kýtu se špenátovým kuskusem.

Konzumujte v letech 2014 – 2015.

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Copyright © 2013 Vinařství Vajbar

Tvorba WWW stránek GRAWEB