Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2016
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2016
Pikantní a výrazná, s projevem ostružinových a malinových listů. Ve druhé vlně linecká marmeláda a černorybízový kompot.
Plná, široká a pikantní. Zprvu je nasládlá po marmeládě z lesního ovoce, poté se osvěžuje a lehce vysušuje červeným rybízem a krvavým grepem.
Krémový dvouplísňový.
Tatar z tuňáka.
2017-2018
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Vrbice |
Trať | Úlehle |
Alkohol | 11 |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 15 |
Titrovatelné kyseliny | 6,1 |
Extrakt | 20,2 |
Ocenění Zlatá medaile JAROVÍN ROSÉ 2017, Zlatáá medaile AWC Vienna 2017, Diplom Decanter 2017, Stříbrná medaile Vinařské Litoměřice 2017, Zlatá medaile Vinum Juvenale 2016, Stříbrná medaile Weiparade Poysdorf 2017, Bronzová medaile KRÁL VÍN České republiky 2017 |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery. Nejoblíbenější rosé vinařství!
Barva je sytě malinová s fialovými odlesky. Vůně je pikantní a výrazná, s projevem ostružinových a malinových listů. Ve druhé vlně linecká marmeláda a černorybízový kompot. Chuť je plná, široká a pikantní. Zprvu je nasládlá po marmeládě z lesního ovoce, poté se osvěžuje a lehce vysušuje červeným rybízem a krvavým grepem.
Doporučuji k tataru z tuňáka nebo jemně kořeněnému tataru z mladého býčka.
Konzumujte v letech 2017 – 2018.