Cabernet Moravia rosé, pozdní sběr 2024
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, pozdní sběr 2024
Pikantní a výrazná, s projevem červeného rybízu, ostružinových a malinových listů.
Plná, svěží a oblá. Zprvu přichází jahodový kompot, poté linecká marmeláda a krvavý grep.
Krémový dvouplísňový.
Tatar z mladého býčka.
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Trkmansko |
Alkohol | 11 |
Typ | polosuché |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 10,1 |
Titrovatelné kyseliny | 5,4 |
bezcukerný extrakt | 22,6 |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery. Nejoblíbenější rosé vinařství!
Výživové údaje na 100 ml: | |
Energetická hodnota v kJ/100 ml | 284 |
Energetická hodnota v kcal/100 ml | 68 |
Sacharidy v g/100ml | 1,81 |
Cukry v g/100ml | 1,01 |
Tuky g/100 ml | 0 |
Bílkoviny g/100 ml | 0 |
Sůl g/100 ml | 0 |
Vláknina g/100 ml | 0 |
Kyseliny g/100 ml | 0,54 |
Glycerol g/100 ml | 0,8 |
Alkohol | 11,00% |
Složení: hrozny révy vinné, stabilizátory, | |
konzervanty a antioxidanty (oxid siřičitý) |
Barva je svěže malinová. Vůně je pikantní a výrazná, s projevem červeného rybízu, ostružinových a malinových listů. Chuť je plná, svěží a oblá. Zprvu přichází jahodový kompot, poté linecká marmeláda a krvavý grep.
Doporučujeme k tataru z mladého býčka.