Irsai Oliver frizzante, jakostní perlivé víno 2023
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Irsai Oliver frizzante, jakostní perlivé víno 2023
Velmi bohatá, přináší tóny kvetoucích pomerančovníků, letního ovoce, exotického koření. V závěru meloun Galia a sušené meruňky.
Hladká, mazlivá, od počátku nasládlá. Najdeme v ní medový meloun, červený pomeranč a pomelo, v dlouhém závěru svěží tóny citrusové kůry a kumkvatu.
Brie s kešu ořechy.
Cheese cake s papájou.
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Alkohol | 8 |
Typ | polosladké |
Podáváme při teplotě | 8 ºC |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 32,8 |
Titrovatelné kyseliny | 5,3 |
Extrakt | 22,1 |
Ocenění Stříbrná medaile Lednické vinné trhy 2024 |
Velmi oblíbené "bubliny" z aromatické odrůdy jsou opět tady. Navíc jsou díky mazlivému cukru prostě neodolatelné. Potřebujete si to doma vyžehlit? Jdete na první rande? Nemůžete vyrazit bez tohoto vína!
Barva je světle zlatá. Vůně je velmi bohatá, přináší tóny kvetoucích pomerančovníků, letního ovoce, exotického koření. V závěru meloun Galia a sušené meruňky. Chuť je hladká, mazlivá, od počátku nasládlá. Najdeme v ní medový meloun, červený pomeranč a pomelo, v dlouhém závěru svěží tóny citrusové kůry a kumkvatu.
Doporučujeme k cheese cake s papájou.
Frizzante nově vyrábíme revoluční technologií, kdy během prvotního kvašení rmutu jímáme přírodní CO2 do speciálních tlakových láhví. Toto CO2 následně používáme k sycení frizzante. Výsledné frizzante je jemnější a aromatičtější, než při sycením technickým CO2. Je zajímavé, kolik vinného aroma zůstává navázáno na plyn. Dokonale tak využíváme "zbytkový" produkt, který v jiných vinařstvích odchází do ovzduší.