Irsai Oliver frizzante, jakostní perlivé víno 2022
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Irsai Oliver frizzante, jakostní perlivé víno 2022
Velmi bohatá, přináší tóny kvetoucích pomerančovníků, letního ovoce, exotického koření. V závěru meloun Galia a meruňky.
Hladká, mazlivá, od počátku nasládlá. Najdeme v ní medový meloun, červený pomeranč a pomelo, v dlouhém závěru svěží tóny citrusové kůry a kumkvatu.
Brie s kešu ořechy.
Cheese cake s papájou.
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Alkohol | 8 |
Typ | polosladké |
Podáváme při teplotě | 8 ºC |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 31,5 |
Titrovatelné kyseliny | 6 |
Extrakt | 23,8 |
Ocenění Zlatá medaile JAROVÍN 2023, Stříbrná medaile Lednické vinné trhy 2023 |
Velmi oblíbené "bubliny" z aromatické odrůdy jsou opět tady. Navíc jsou díky mazlivému cukru prostě neodolatelné. Potřebujete si to doma vyžehlit? Jdete na první rande? Nemůžete vyrazit bez tohoto vína!
Barva je v tónu bílého zlata. Vůně je velmi bohatá, přináší tóny kvetoucích pomerančovníků, letního ovoce, exotického koření. V závěru meloun Galia a meruňky. Chuť je hladká, mazlivá, od počátku nasládlá. Najdeme v ní medový meloun, červený pomeranč a pomelo, v dlouhém závěru svěží tóny citrusové kůry a kumkvatu.
Doporučujeme k cheese cake s papájou.
Frizzante nově vyrábíme revoluční technologií, kdy během prvotního kvašení rmutu jímáme přírodní CO2 do speciálních tlakových láhví. Toto CO2 následně používáme k sycení frizzante. Výsledné frizzante je jemnější a aromatičtější, než při sycením technickým CO2. Je zajímavé, kolik vinného aroma zůstává navázáno na plyn. Dokonale tak využíváme "zbytkový" produkt, který v jiných vinařstvích odchází do ovzduší.