Muškát moravský frizzante, jakostní perlivé víno 2021
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Muškát moravský frizzante, jakostní perlivé víno 2021
Doslova opulentní. Dominují čerstvé hrozny v kombinaci se sušenými meruňkami, zralým angreštem a bílým rybízem.
Bohatá a plná, svěže nasládlá po zralých hroznech a sušených banánech. V dlouhé dochuti pomerančová marmeláda, sušené meruňky a rybízová šťáva.
Čerstvý ovčí.
Sýrová roláda s čerstvým ovocem.
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Alkohol | 7,5 |
Typ | polosladké |
Podáváme při teplotě | 8 ºC |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 35,7 |
Titrovatelné kyseliny | 8 |
Extrakt | 24,6 |
Hit minulých let je opět tady! Ještě lepší, čistší, aromatičtější a ... sladší. Víno, u kterého nemusíte přemýšlet. Pije se doslova samo. Nesmí chybět na žádné párty u grilu a bazénu. Pozor - následky na dívčí část populace jsou doslova neuvěřitelné.
Barva je světle zlatá. Vůně je doslova opulentní. Dominují čerstvé hrozny v kombinaci se sušenými meruňkami, zralým angreštem a bílým rybízem. Chuť je bohatá a plná, svěže nasládlá po zralých hroznech a sušených banánech. V dlouhé dochuti pomerančová marmeláda, sušené meruňky a rybízová šťáva.
Doporučujeme k sýrové roládě s čerstvým ovocem.
Frizzante nově vyrábíme revoluční technologií, kdy během prvotního kvašení rmutu jímáme přírodní CO2 do speciálních tlakových láhví. Toto CO2 následně používáme k sycení frizzante. Výsledné frizzante je jemnější a aromatičtější, než při sycením technickým CO2. Je zajímavé, kolik vinného aroma zůstává navázáno na plyn. Dokonale tak využíváme "zbytkový" produkt, který v jiných vinařstvích odchází do ovzduší.