Frankovka, výběr z hroznů 2018
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Frankovka, výběr z hroznů 2018
Najdeme v ní moruše, borůvkový kompot, lineckou marmeládu, 80% čokoládu i jemné stopy kůže. V závěru decentní pikantní tóny černorybízových listů.
Hladká a hutná, přitom však jemně ovocná v tónech višní i linecké marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a sladké tříslo v dlouhém závěru.
Hermelín s červeným kořením
Jelení maso na víně
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Trkmansko |
Alkohol | 13 |
Typ | suché |
Podáváme při teplotě | 15 - 18°C |
Zbytkový cukr | 0,4 |
Titrovatelné kyseliny | 5,7 |
Extrakt | 26,7 |
Velmi elegantní víno, které už ani zdaleka nepřipomíná kyselkavé hrubší Frankovky minulosti. Tohle prostě musítě ochutnat, jinak neuvěříte!
Barva je sytě rubínová. Vůně je bohatá, plná a koncentrovaná. Najdeme v ní borůvkový kompot, lineckou marmeládu, 80% čokoládu i jemné stopy kůže. V závěru decentní pikantní tóny černorybízových listů. Chuť je zralá, hladká a hutná, bohatě ovocná v tónech višňové i rybízové marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a borůvkového kompotu v dlouhém závěru.
Doporučujeme k jelenímu masu na víně.