Cabernet Moravia rosé, pozdní sběr 2017
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, pozdní sběr 2017
Pikantní a výrazná, s projevem ostružinových a malinových listů. Ve druhé vlně linecká marmeláda a černorybízový kompot.
Plná, široká a pikantní. Zprvu je nasládlá po marmeládě z lesního ovoce, poté se osvěžuje a lehce vysušuje červeným rybízem a krvavým grepem.
Krémový dvouplísňový.
Tatar z tuňáka.
2018 - 2019
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Vrbice |
Trať | Úlehle |
Alkohol | 11 |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 10,4 |
Titrovatelné kyseliny | 6,1 |
Extrakt | 22,8 |
Ocenění Stříbrná medaile Festwine 2018 |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery. Nejoblíbenější rosé vinařství!
Barva je sytě malinová s fialovými odlesky. Vůně je pikantní a výrazná, s projevem ostružinových a malinových listů. Ve druhé vlně linecká marmeláda a černorybízový kompot. Chuť je plná, široká a pikantní. Zprvu je nasládlá po marmeládě z lesního ovoce, poté se osvěžuje a lehce vysušuje červeným rybízem a krvavým grepem.
Doporučuji k tataru z tuňáka nebo jemně kořeněnému tataru z mladého býčka.
Konzumujte v letech 2018 – 2019.